Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Máte veliké štěstí, že toto můžete napsat v relativně svobodné společnosti, kde si církve uzurpují moc a ničí lidem život. Zkuste to zveřejnit jinde ve světě a možná se dočkáte ocenění, ale spíše už nebudete mezi živými.

2 2
možnosti
RR

R38o98m60a70n 20R46y88b87á33r

21. 12. 2013 12:30

teda, šporková, kde tebe naklonovali?

2 4
možnosti
Foto

ještě bych dodal, že církev katolická nemá s Ježíšem nic společného, ten by nikoho nezabil a miloval i nepřátele. Zatímco církev katolická má na rukou krev více než 17 milionů obětí a dodnes vraždí svými fanatiky čarodějnice. Nemluvě o honbe za mocí a majetky. O rozporech ve vlastních řadách se zmiňoval již on sám.

Na autorku se zcela jistě vylije všechna zlost a špína z útrob církve a fanatických všehoschopných věřících. V krátkém článku sotva bylo možno sdělit o problematice víc.

Oceňuji to, že se nesnaží zpochybňovat Boha čelem do zdi takového dilematu. Vyvrátit existenci duše a duchů s oním světem a spasitelstvím se však dnes již dá lehce a jednoznačně (gravitace, energie, informace, komunikace, geneze). A právě víra v onen svět je podle mého názoru tím vražedným tmářským nástrojem církve, jinak by byl samotný Bůh všem lhostejný.

4 11
možnosti

Pardom za omyl.Mělo tam být  " + "

0 0
možnosti

Kdyby blbost nadnášela, lítáte tu jak holubička

14 8
možnosti
Foto

Máte právo nerozumět. I člověk, který je nevšedně otevřený novým poznáním a je i nadán potřebným intelektem a jde "svou vlastní cestou", může nabývat takových vědomostí, že to nějaký čas "rozdýchává":-)

1 0
možnosti
MZ

Četl někdo článek o tom, jak sestry Beremejky či jak si říkají obratem prodaly vrácené pozemky? Takhle to dopadne se vším. Co by dělali se zemědělskou půdou? Jedině,že by sitřeba farář klekl na pole a zavolal boha aby mu zasadil brambory protože o práci na poli nebo jinde nemají tito velebníčci ani páru.Tak proč o ně usilují? Odpovím si sám, aby s majetkem který jim mnohdy nenáléží mohli vesele kšeftovat..

5 7
možnosti
PK

Jo, četl a vysvětlete mi v čem tam byl problém?

7 1
možnosti
PK

Jak je to dlouhé, tak je to hloupé.

8 3
možnosti
PK

Vemte si nějakej prášek na uklidnění, nebo to s váma šlahne. :-)

9 2
možnosti
ZB

Já jsem to dočetl jen k tomu odstavci o umění. Jste si vůbec schopná uvědomit co plácáte?Celá staroegyptská kultura jsou pouze náboženské stavby, stejně tak jako většina antiky a mohl bych pokračovat dál a dál...opravdu hodně hlupě a nenávistně napsáno.Tak zřejmě uvařují novohusité...

21 4
možnosti
VR

Autorka ovšem nepsala o víře a náboženství, ale o církvích.....

1 1
možnosti
Foto

Znami ochranci cirkve uz dole promluvili a myslim ze se vrati, aby vam to znovu dali. Ja vam tleskam, nebot ja uz toho napsal proti cirkvi hromadu, ale dosud ne tak natvrdo. Vse co pisete je pravda. Nikdo cirkev nepotrebuje, ale oni nam vnuciji, ze ano. Potrebuji nase penize a cim vice oblblych jedincu, cim vice nechtene narozenych deti, tim vice novych platcu do kasicky. Dal jsem karmu, jak jinak? Preji abyste vydrzela byt takova jaka jste, nebot malokdo se neboji mluvit otevrene jako vy.R^

8 16
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 942x
Jsem žirafa s hlavou vysoko v korunách.