Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

Je dost pravděpodobné,že to tu už někdo napsal,ale zpětně si to ověřovat nebudu.Každopádně-Tvář/obraz "náboženství",ať už špatný,nebo dobrý,je vždy o lidech,takže nesuďte náboženství,ale konkrétní lidi,protože ti si přetvářejí původní výklady dle sebe a jejich činy pak reprezentují tu,či onu "církev".

1 0
možnosti
JS

Ještě jednou. Text mluví hlavně o autorce. Obraz je bohužel tragický, nejde jen o nedostatek vědomostí. Měla by se léčit.

To tvrdím jako lékař, rozhodně ne příslušník jakékoliv církve, ale poměrně scestovalý, relativně znalý historie i různých náboženství.

Pohled s odstupem je většinou hodně dobrý k pochopení souvislostí.

Bohužel většině diskutujících odstup rozhodně chybí.... a nejen on.

9 2
možnosti
Foto

Ten obraz, jak jej vylíčila autorka je pravdivý a odrážející skutečnost s dostatkem vědomostí.

3 8
možnosti
JV

Mělo to být k pobavení nebo k zamyšlení? Ale jistě z toho odborník stanoví diagnózu a doporučí léčbu.

8 1
možnosti
JC

Já si myslím, že k zamyšlení. Karma článku napovídá, že mnozí s tím souhlasí. I na tomto diskuzním fóru, kde se to jenom hemží věřícími, na rozdíl od běžného vzorku lidí v republice. Ateistické republice.

A jinak copak, Vy jste ochořela před svátky? Nemilé, jistě, ale snad to nebude tak zlé a přímo na odborníka, vždyť budou co nevidět Vánoce a tak přeji hodně zdraví, nezoufejte!:-)

6 1
možnosti
Foto

kdosi níže shrnul celou diskusi. Doporučoval bych to doplnit konstatováním, že ze strany zastánců církve se vyskytlo v diskusi nemálo osobních útoků až urážek na své oponenty a na autorku článku, ba dokonce i názor na potřebu zabíjení lidí u nás spolu s jejich přesvědčením. Věcné argumenty převažovaly na straně podporující článek, žádný však nezvrátil stanovisko zastánců církve. Diskuse ze strany podporovatelů článku byla z hlediska kultury projevu bezchybná.

4 4
možnosti
MP

Pane Kotoč, jako nevěřící jsem nahlédl kapitoly skutky apoštolů a je tam zmínka o apoštolovi Pavlovi.

0 0
možnosti
Foto

vím o tom, že o Pavlovi existuje i v evangeliích zmatek. Sám si myslím, že právě on překroutil původně mírumilovné a skromné Kristovo učení a jako voják římských légií on dal popravit ostatní apoštoly, věrné Kristu. On sám píše o neshodách s Petrem, kterým se nepodvolil a sám vytvořil z Nera a Caliguly blázny pro odvedení pozornosti.

Promiňte, jestli jsem se Vás svým názorem dotkl.

Snad jste si všiml, že proti Bohu nic nemám. A s Ježíškem bych si klidně dal skleničku nebo i dvě, nemusel to být špatný člověk.

0 6
možnosti
Foto

Ono se vám to oplatí a pak se nedovoláte. Už tak je to špatné, že? Tolik peněz dlužit a pro takovou hloupost ...;-);-D

3 0
možnosti
Foto

Ono se vám to oplatí a pak se nedovoláte. Už tak je to špatné, že? Toli peněz dlužit a pro takovou hloupost ...;-);-D

2 0
možnosti
Foto

Geniálně shrnuto. Je to tak církve a náboženství stály v dějinách na 99% na straně zla - obhajoba otroctví, nadřazenosti vůči ženám, pogromy, Holocaust - Hitler se se štvaním proti židům mnohokrát odkazoval na Bibli...

KARMAR^R^R^!!!!!!

Když tu nějaký diskutující tvrdí, že je ateista, ale nesouhlasí...nezapomeňme, že věřící znají pojem bohulibá lež...účel světí prostředky...Rv

7 14
možnosti
MP

S tou lží jistě soudíte podle sebe, ale oni všichni nejsou jako vy. Vy obhajujete kdejakou demagogii, lež, zkrátka křivárnu. Vaše blogy jsou toho plné.

6 5
možnosti
Foto

Ale když Vám ty církve a ta víra tolik vadí, tak šup hezky příští týden celý týden do práce (jsou to všední dny) a neparazitujte na křesťanských svátcích ;-D

7 6
možnosti
VR

Znovu opakuji, víra je ta nejdůležitější věc na světě, na které parazitují různé církve. A mimochodem, celý příští týden pracuji....:-P

3 3
možnosti
VR

Ještě mi v tom vašem výborném popisu chybí slůvko pokrytectví. To je to první, co napadne mě, řekne-li se církev, hlavně katolická....

3 6
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 942x
Jsem žirafa s hlavou vysoko v korunách.