Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Schmouddle

19. 1. 2011 12:53
:o)

Jojo, ta hromada lidí, co v těch pitomých 70 a 80. letech za zády bolševika formovala mladé lidi tupcům z SSM navzdory by si zasloužila pomník jako na Vítkově.

I já jsem na sklonku 80. let přišel do turistického oddílu, kde byla úplně jiná atmosféra než ve škole nebo v pionýru, objevil jsem místo, kde se výchova příkladem realizovala od útlého dětství, kde čtrnáctiletý kluk dostal důvěru ve vedení družiny a možnost dělat věci po svém, svoboda s pravidly, věc tak odlišná od systému socialistického vzdělávání....

Po roce 1989 jsem zjistil že všichni ti lidi, co se kolem toho oddílu točili byli bývalí skauti. Celý ten oddíl (s kořeny z 20. let) dokázal přežít ty pitomé roky a zachovat si vlastní osobitost.

0 0
možnosti
JH

Schmouddle

19. 1. 2011 13:02
Re: :o)

Tři orlí pera (ve skutečnosti čtyři, ale pšššt), zálesácké značky byly vlastně skautské, zelené košile byly podobné skautským krojům a používaly se stejně, ceremoniálně...Letní tábory na Vysočině, ranní šedivák na trávě...nezapomenutelné zážitky romantické atmosféry staré trati od Přibyslavi.

Díky vám, lidem z TJ, co nás celou dobu kryli, lidem, co se celé ty roky angažovali v malém zlepšení mizérie kolem sebe. Možná to tak nevypadá, ale dali jste nám strašně moc. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 942x
Jsem žirafa s hlavou vysoko v korunách.