Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jsem krajně pravicový "nácek"

Nikdy jsem nebyla krajně pravicová. Ovšem v poslední době se čtením a zpracováváním informací z "oficiálních" médií utvrzuji, že vlastně dle jejich mínění krajně pravicová a extrémistická jsem. 

Protože:

1. Hájím své svobody, zájmy a cítím pocit spravedlnosti

V Bibli slovo svoboda téměř nenajdeme. Stejně tak jej nenajdeme v Eddě nebo jiných nejstarších lidských záznamech.  Místo toho je tam velmi často slovo spravedlnost. V raných dobách naši předci asi věděli, jak se svými životy naložit bez ohledu na to, kde se právě nacházeli. Zda ve středu společnosti, na okraji společnosti, nahoře nebo úplně dole. Pocit spravedlnosti, ať té božské, kosmické nebo té lidské, morální, byl mezi lidmi vždy přítomen. A přestože například v severské pohanské mytologii máme svého původce ve zlém obru - doslova se např. v Eddě mluví  - "z něho vzešly všechny naše rody a prapůvod všech svárů" když předtím epos začíná "Na úsvitu věků nebylo nic, nebylo písku ni moře ni chladných vln nebyla země ni nebe nad ní..." (srovnejte s Biblí) a dále pokračuje příběhy ve stylu "oko za oko, zub za zub" - tak je jasné, že lidé chápali svoje dobré a zlé úmysly na odrazu něčeho většího, nějaké větší morálky. A svoji lidskou osobní spravedlnost na pozadí nějaké větší, celospolečenské či dokonce celovesmírné spravedlnosti. Seveřani ovšem své runové eposy nevnímali jako boží slovo a zákony, narozdíl od křesťanů nebo muslimů. A když báseň z 9. století varuje "babice žije v temném lese, rodí tam na východě vlčí plémě, z něho vzejde zkáza, zhoubce měsíce, ten podobné vše i světlo zhltne..." - tak tím možná v 9. století autor myslel expansivní Islám, ale jistě to ostatní nechápali jinak, než jako varování. Žádný vyšší záměr, žádná božská vnuknutí, pouze racionální a věcný přístup ke věci. K nebezpečí. K pocitu nespravedlnosti. Tak bychom i my dnes měli přistupovat ke svému okolí. Na tom není nic extrémistického. Pragmaticky xenofobní jsou i naše vlastní buňky.

2. Jsem Češkou a jsem za to ráda

Narodila jsem se tu a od malička jsem ráda, že právě tady. Dětství v dohasínajícím socialismu, pak chvíli v raném kapitalismu a posléze v nějaké neopostmodernistické společnosti, která se postupně malými krůčky vypiplává na své výsluní. Ekonomické, mravní, společenské. Tisíce zájmových občanských sdružení u mě vítězí nad medializovanými kauzami korupce, každý jeden slušný člověk, který si s rodinou vyjede v sobotu na výlet na hrad nebo do přírody je pro mě výrazem naší kultury. Je v tom všechno. Jsem ráda, že jsme takoví, že chráníme své památky, že máme úctu ke práci předků, k přírodě, že vůbec můžeme o víkendu podniknout takový výlet. Vždyť je to naprosto úžasné a  všechno, po čem vlastně většina prahne. Mír, klid, štěstí, možnost pracovat, tvořit umění, uplatnit se, mít děti, žít si dobře díky technické a ekonomické vyspělosti. Taková společnost je pro mě dobrou a vyspělou společností. Že se pořád ještě vydává Havlíček Borovský, že lidé pochybují o správnosti církevních restitucí, že vietnamské děti nemají ve škole problémy, že u nás pořád ještě funguje očkování, že věda a výzkum přes zásahy vlády funguje, že gayové nejsou zavíráni nebo vražděni. Některé věci se mění pomalu, často stojí v cestě lecjaký trouba nebo hajzl, ale směr máme dobrý. A je to paradoxně směr k našim předkřesťanským počátkům. Tolerance, respekt, racionální pacifismus a zdravá skepse. Mohu být občas skeptická vůči voličům, kteří podlehnou koblihám nebo krysám na hejtmanství. Ale směr je dobrý. A pokud cítím ohrožení tohoto češství, ať už ze strany EU nebo blbců uvnitř, mám právo jej bránit. Být Češkou není nic krajně pravicového ani extrémistického. 

3. Něco vím a nenechám se opít rohlíkem

Manipulace ala 84' je jasná. Snaha vlád od prvních dynastií v Egyptě, Sumeru, přes církve, nacismus, komunismus až po dnešní EU nebo Islám vždy byla a je mít pod sebou lid pasivní, manipulovaný, dobře pracující, pokud možno negramotný, nebo zmáknutý nějakou jasnou a rigidně danou ideologií, protože taková masa lidí se dobře ovládá a je poslušná. Když hodně víte a znáte triky a kejkle, váš protivník nikdy neví, jak na vás. Pro dnešního EUpolitika není nic horšího, než nezávisle informovaný volič. A nedejbože, když takoví neposlušní jedinci založí občanské sdružení a pletou se jim do práce. To jsou právem hned za extrémisty, nácky apod. V dnešní době je to ještě vyhrocenější. Zpráva MV hovoří o krajně pravicových a pak také o protiislámistech, kteří mají projevy podobné krajně pravicovým. Šalamounsky napsáno. Náckem je tedy skoro každý, kdo přemýšlí a nesouhlasí na první dobrou. Urputnost opratí dnešních jelit je směšná a hlavně hloupá. A přitom velmi málo z nich ví, co to ve skutečnosti je nacismus.

4. Jsem opravdu nácek? A co to znamená?

Že třeba tatík, který jede se svojí rodinou v sobotu na výlet a mezitím mu jiní vykradou dům, a on se poté v médiích dočte, že to byli "lidé s africkými rysy", zatímco on u soudu svědčil proti dvěma černochům, a poté se o tom někde zmíní - a na to má plné právo - generalizovat ve svém soukromém projevu - že "černoši mají větší tendenci ke zločinnosti, že jsou jich plné věznice" a posléze ho dobroserové označí za nácka? Je opravdu nácek? Kdo tady udělal tu "mínusovou položku"? Jsem já nácek, když toto vidím a nelíbí se mi to? Jsem nácek, když jsem četla Korán a považuji to za totalitní a člověku nepřátelskou ideologii? Jsem nácek, když Hitler je pro mě stejně odpornou figurou, jako Stalin, Gottwald, Polpot nebo Mao? Jsem nácek, když se směju při kárání ČR ze strany OSN a jejích čelních představitelů? Jsem nácek, když odmítám viny za chyby svých předků? Když odmítám nesmyslný dědičný hřích? Když odmítám zčásti pomýlené proklamace typu - bílá rasa vyvraždila indiány, bombardovali jsme skrz NATO přední východ, zpustošili jsme kolonizováním a otrokářstvím Afriku, tak teď máme dostat přes hubu a hubu přitom držet!? Že německá bílá rasa a národ způsobil světovou válku, tak teď za to sebemrskačsky jejich potomci trpí (přestože zaplatili reparace trojnásob)  a my budeme trpět s nimi přerozdělením jejich viny v podobě EU kvót, přestože naši předci tehdy bojovali proti nim? Ale nejsme rasisti, to hlavně...ale běloši za všechno můžou...a z mozku budeme mít za chvíli multikulti kostku...

Stát založený na principu národa je přirozený, protože spojuje lidi společných zájmů, kultury, jazyka, historie apod. Tvoříme svoji budoucnost, stavíme na práci předků, konsekventně zachováváme ty hodnoty, které jsou dobré. Ale zároveň neútočíme na okolí. Necítíme se výjimeční, vyvolení. Jen jedni z mnoha. Ale pokud tento pocit vnitřní sounáležitosti začne být ohrožován, pak se bráníme. Nacionalismus ve své podstatě není expansivní. Tím je naopak internacionalismus - marxismus, komunismus, imperialismus, dnešní neomarxismus neboli kulturní marxismus. Ten chce naopak rozbít tyto tradiční a přirozené hodnoty. Všichni si pamatujeme heslo Rudého práva "Proletáři všech zemí, spojte se" - to je ono. Dnešní proletáři jsou dobroserové, neomarxisti, co si učůrávají při čtení společenských odpadlíků a feťáků typu Kerouaca nebo Ginsberga. Halíkovští havloidi, co se odvolávají na Karla Čapka, který by s nimi vyběhl ve stylu "Proč nejsem havloidem". Často parazitující v nevládkách na podporu migrace, učí na humanitních vysokých školách, manipulují z médií, jsou poradci premiérů apod. A jsou všichni víceméně spojeni tímto neviditelným poutem protinárodním. Spojují se židé s muslimy jen za účelem rozbití celistvé západní společnosti. Spojují se komunisté se zelenými, sociální eurohujerové s bývalými stbáky. A v této společnosti jsem tedy "náckem".

Jsem "náckem", přestože nesouhlasím s nacismem, komunismem, katolicismem, islámem a dalšími ideologiemi, které potírají přirozené a základní lidské chování, pocit svobody, spravedlnosti a morálky. Jsem "náckem", protože se cítím být více pohankou, více slovankou nebo germánkou než křesťankou a židovkou, jsem "náckem", protože nevěřím v Boha ale ani nemám ráda "frankfurtskou" a to ani na talíři (vegetariánka) ani v knihách! Jsem "náckem", protože chci žít v klidu a bezpečí tady uprostřed Evropy a číst si v Kosmově kronice nebo jít na procházku na Křivoklát a nezajímá mě, že v Africe se každý den narodí o 130 000 dětí víc než včera a nechci je živit a nechci také, aby je živili moje děti. "Jsem náckem"  - v uvozovkách.

 

Autor: Hana Bornova | středa 6.1.2016 13:12 | karma článku: 42,15 | přečteno: 2283x
  • Další články autora

Hana Bornova

Babeta Malinová a Krvavá zrada

Mladá archeoložka pátrá po staré záhadě v Jihočeském kraji a možná se v jejím životě vyřeší ještě mnoho dalších věcí...

5.7.2023 v 13:55 | Karma: 8,67 | Přečteno: 232x | Diskuse| Poezie a próza

Hana Bornova

Babeta Malinová a Akce Krčín

Mladá archeoložka tentokrát možná vyřeší záhadu smrti a zmizení rožmberského regenta Jakuba Krčína...

13.6.2023 v 20:45 | Karma: 7,56 | Přečteno: 226x | Diskuse| Poezie a próza

Hana Bornova

Babeta Malinová a vraždící Golem

Detektivní povídka na sobotní odpoledne. Mladá archeoložka se tentokrát zaplete do vyšetřování záhadného úmrtí kousek od Maiselovy synagogy...

24.11.2022 v 12:15 | Karma: 7,59 | Přečteno: 195x | Diskuse| Poezie a próza

Hana Bornova

Babeta Malinová a záhada zmizelého chlapce

Detektivní povídka na sobotní odpoledne, kdy mladá archeoložka tentokrát pomáhá s pátráním po záhadně zmizelém chlapci, ale ve skutečnosti...no to se dozvíme...

6.5.2022 v 13:10 | Karma: 11,41 | Přečteno: 293x | Diskuse| Ostatní

Hana Bornova

Babeta Malinová a divadelní vražda

Detektivní povídka, ve které chytrá historička pomůže s vyšetřením bizarní vraždy v Národním divadle...

14.3.2022 v 7:55 | Karma: 7,13 | Přečteno: 149x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 942x
Jsem žirafa s hlavou vysoko v korunách.